Beigli
Ez egy nagyon finom beigli. Mindig jól sikerül, és sokáig friss marad. A receptet az egyik sógornőmtől kaptam, aki cukrász!
Hozzávalók:
1 kg finom liszt
30 dkg zsír + 10 dkg margarin
8 dkg porcukor
5 dkg élesztő
2 tojás sárgája
2,5 dl víz
1 dkg só
1 citrom reszelt héja
Az alapanyagokat jól összedolgozom. Először csak a liszt felével, utána a többivel. 1-2 óra pihentetés a hűtőben. Nyújtás, töltés.
Töltelék:
80 dkg dio vagy mák
40 dkg mazsola
10 dkg darált keksz
40 dkg cukor
2,5 dl víz
fahéj, reszelt citromhéj
Mazsit meleg vízbe áztatom, majd leszűröm. Diót, mákot, kekszet fahéjat, citromhéjat összekeverem vele. A vizet és cukrot felforralom és ezzel leforrázom a tölteléket. Hűlni hagyom.
Megtöltöm vele a tésztát, feltekerem. Megkenem egész tojással, majd hagyom a tojást megszáradni, utána újra kenem, de most hideg helyen hagyom száradni. Megszúrkálom és sütöm.
|