Beigli
Ez egy nagyon finom beigli. Mindig jl sikerl, s sokig friss marad. A receptet az egyik sgornmtl kaptam, aki cukrsz!
Hozzvalk:
1 kg finom liszt
30 dkg zsr + 10 dkg margarin
8 dkg porcukor
5 dkg leszt
2 tojs srgja
2,5 dl vz
1 dkg s
1 citrom reszelt hja
Az alapanyagokat jl sszedolgozom. Elszr csak a liszt felvel, utna a tbbivel. 1-2 ra pihentets a htben. Nyjts, tlts.
Tltelk:
80 dkg dio vagy mk
40 dkg mazsola
10 dkg darlt keksz
40 dkg cukor
2,5 dl vz
fahj, reszelt citromhj
Mazsit meleg vzbe ztatom, majd leszrm. Dit, mkot, kekszet fahjat, citromhjat sszekeverem vele. A vizet s cukrot felforralom s ezzel leforrzom a tltelket. Hlni hagyom.
Megtltm vele a tsztt, feltekerem. Megkenem egsz tojssal, majd hagyom a tojst megszradni, utna jra kenem, de most hideg helyen hagyom szradni. Megszrklom s stm.
|