Kenyr No1.
Kenyrke No1.
Eddigi legjobb kenyerem, ha mondhatom ezt. Gpben dagasztottam, de stben stttem.

Hozzvalk:
50 dkg rtesliszt
15 dkg finomliszt
10 dkg rozsliszt
2 dl tej
2 dl kefr
1 ppos teskanl s
5 dkg margarin
2 tojs ( ! igen!)
2 dkg leszt (+ egy nagyon pici cukor)
A hozzvalkat jl ssze kell dolgozni. s kelni hagyni egy rt. n ezt a gpre bztam. Megri. Amikor kivettem mr csak t kellett forgatni, megformzni olyan jpofa kenyrke formra. Mg egy picit pihentetni. Bevagdosni, meleg vzzel tkenni, s mehet a stbe. Elszr nagylngon, s amikor j dundi nagy lesz, akkor lejjebb venni.
Nekem olyan gyerekkorom kenyrkje ez. Nagyon fincsi lett. Mg melegen elfogyott a fele. A tojs mondjuk nem kifejezetten kenyr alkotelem, de szerintem ettl lett olyan nagyon j. Szerintem ne hagyjtok ki belle!
|