Szilvás -mákos muffin
Hozzávalók:
10 deka magozott aszalt szilva kb. 1 dlrum 15 deka liszt 5 deka őrölt mák 2 teáskanál sütőpor 1 teáskanál szódabikarbóna ½ teáskanál őrölt fahéj 10 deka cukor 1 deci tej 10 deka joghurt 1 tojás 7½ deka vaj, felolvasztva és langyosra hűtve
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) Az aszalt szilvát apróra vágjuk, beleszórjuk egy kisebb fazékba, és ráöntünk annyi rumot, amennyi ellepi. Erős lángon felforraljuk, aztán levesszük a tűzről, és félretesszük, hogy a szilva a rumban hűljön ki. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a mákot, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat és a cukrot A tejet összekeverjük a joghurttal, a tojással és az olvasztott, langyos vajjal. A lisztes keverékhez hozzáöntjük a tejeset, és fakanállal összekeverjük a kettőt. Ezután leszűrjük a rumban kihűlt szilvát, alaposan lecsöpögtetjük, és hozzávegyítjük a masszához. 20-25 perc alatt megsütjük.
12 db-os
|