Aszalt szilvás pulykamell
Én ezt az ételt karácsonykor csináltam először, és nagyon ünnepi íze volt.:) Viccen kívül nagyon finom.
Hozzávalók:
pulykamell (kb 60 dkg), 1 csomag aszalt szilva, 0.5 l vörösbor, 3 dl tejszín, vaj, szegfűszeg, fahéj, 1 citrom reszelt héja, bazsalikom, kakukkfű, só, cukor, bors.
A pulykamellből szép szeleteket vágok. megborsozom, sózom picit. És így natúr megsütöm.
Az aszalt szilvát apróra vágom, kis vajon cukrot karamellizálok, majd erre ráteszem a szilvát, szegfűszeget, fahéjat, citrom héjat, egész levél bazsalikomot, kakukkfüvet, és felöntöm vörösborral. Ha összeforrt, sűrítem tejszínnel, és egy kis vajjal. Tálaláskor a natúr szeletekre kanalazom.
Párolt rizzsel nagyon finom.
|