Aszalt sárgabarackos csirkemell
Ezzel az étellel Stahl könyvet nyertem! :)
Hozzávalók:
2 db csirkemell csontozva, 1 doboz joghurt, 3 dl tejszín, 1 csomag aszalt sárga barack, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, zellerszár és levél, hagyma, fokhagyma, koriander, fahéj, babérlevél, gyömbér, borsmenta.
A csirkét bepácolom a joghurt, gyömbér, borsmenta, koriander, és apróra vágott hagyma elegyébe (kb 1-2 óra) Majd ezután elősütöm egy kis vajban. Egy edényt kivajazok és sorban elkezdem lerakni: Hagyma, zellercsíkok, csirke, répakarikák vegyesen, aszalt barack, koriander, fahéj, babér, fokhagyma. Berakom a sütőbe és sütöm zöldség puhulásig. Közben a tejszínből a páclével mártást csinálok és az utolsó 10 percre nyakon öntöm ezzel a mártással, és összesütöm.
Sáfrányos mazsolás rizzsel tálalom.
Így leírva sokféle íz keveredik, de készen nagyon különleges finom étel. De vegyétek figyelembe azt, hogy nem mindenki szereti a húst gyümölccsel ( pl az én párom ), annak nem biztos, hogy ízleni fog.
|