Papriks kifli s sima kifli
Nem tudom emlkeztek-e r, rgen lehetett kapni a boltokban fincsi papriks kiflit. Mostanban mr nagyon rg nem lttam ilyet. Ezrt alkottam meg n magam
.
Hozzvalk:
70 dkg liszt ( 50dkg rtes + 10 dkg finom + 10 dkg graham)
2 dl vz
2 dl kefr
3 teskanl s
5 dkg margarin
1 tojs
2 dkg leszt ( + egy nagyon pici cukor)
kshegynyi aszkorbinsav
n gpben dagasztottam a tsztt, s ott is kelesztettem. Azutn kivettem s gyrtam hozz annyi pirospaprikt, hogy szp szne legyen ( 2 evkanlnyi biztos volt). Aztn kinyjtottam szp kr formjra, vastagsga kb fl centi. A krt felvgtam cikkekre, mint a pizzt szoktuk, ( 8 db) s a szles vgtl kezdve feltekertem, kicsit meghajtottam vben, meleg vzzel lekentem s betettem az elmelegtett stbe. Elszr nagylngra, s mikor mr szpen feldagadt, akkor lejjebb vettem a lngot. Vigyzat gyorsan megsl.
Ezt a tsztt sima kifliknt s vagy zsemleknt is meg lehet stni. Ilyenkor termszetesen nem kell bele a paprika. n szezmmagos zsemlt csinltam belle.
A kptrban fent van a kp a papriks kiflirl is s a szezmos zsemlrl is.
|