Paprikás kifli és sima kifli
Nem tudom emlékeztek-e rá, régen lehetett kapni a boltokban fincsi paprikás kiflit. Mostanában már nagyon rég nem láttam ilyet. Ezért alkottam meg én magam
.
Hozzávalók:
70 dkg liszt ( 50dkg rétes + 10 dkg finom + 10 dkg graham)
2 dl víz
2 dl kefír
3 teáskanál só
5 dkg margarin
1 tojás
2 dkg élesztő ( + egy nagyon pici cukor)
késhegynyi aszkorbinsav
Én gépben dagasztottam a tésztát, és ott is kelesztettem. Azután kivettem és gyúrtam hozzá annyi pirospaprikát, hogy szép színe legyen ( 2 evőkanálnyi biztos volt). Aztán kinyújtottam szép kőr formájúra, vastagsága kb fél centi. A kőrt felvágtam cikkekre, mint a pizzát szoktuk, ( 8 db) és a széles végétől kezdve feltekertem, kicsit meghajtottam ívben, meleg vízzel lekentem és betettem az előmelegített sütőbe. Először nagylángra, és mikor már szépen feldagadt, akkor lejjebb vettem a lángot. Vigyázat gyorsan megsül.
Ezt a tésztát sima kifliként és vagy zsemleként is meg lehet sütni. Ilyenkor természetesen nem kell bele a paprika. Én szezámmagos zsemlét csináltam belőle.
A képtárban fent van a kép a paprikás kifliről is és a szezámos zsemléről is.
|