Muffinok : Diós csokis valiliás muffin (Niki) |
Diós csokis valiliás muffin (Niki)
Hozzávalók:
1.75 csésze csokireszelék 0.33 csésze tej 5 evőkanál vaj 1.25 csésze liszt 2 evőkanál cukor 0.25 csésze barnacukor (fehércukor is megteszi) 2 teáskanál sütőpor 0.5 teáskanál fahéj 1 csésze dió 1 db tojás 1 csomag vaníliás cukor
öntet elkészítése: Villával keverj össze 1/4 csésze lisztet, a barna cukrot, 1/4 teáskanál fahéjat és 2 evőkanál olvasztott vajat egy kis tálban, amíg csomómentes nem lesz. Adj hozzá 1/4 csésze darált diót.
A muffinhoz melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és béleld ki a tepsit a papírokkal vagy zsírozd be a formákat.
Keverj össze egy (!) csésze reszelt csokit tejjel és a maradék vajjal gőz fölött. Addig keverd, amíg elolvad a csoki és teljesen folyékony állagú nem lesz az egész massza.
Keverd össze egy másik tálban a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a diót és a maradék csokireszeléket.
Egy kis tálban keverd össze a tojást, a vaníliaaromát, az olvasztott csokit. Keverd ezt az egészet a lisztes keverékhez, amíg egynemű nem lesz. Ne keverd túl!
Adagold a formákba, 2/3-áig legyenek tele. Bőségesen rakjál rájuk az öntetből. 20-25 percig süsd, a sütőben hűtsd 5 percig, aztán pedig rácson hűtsd ki teljesen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|