Dis muffin (Niki)
Hozzvalk: 0,5 kg cseresznye, 40 dkg liszt, 2 tojs, 8 dkg vaj, 2,5 l tej, 15 + 5 dkg vanlis porcukor, 15 dkg durvra vgott di, 1 citrom, mokkskanl stpor, olaj
Elkszts: A stt 200 C-ra bekapcsoljuk, s amg bemelegszik, sszekeverjk a muffin masszjt. A lisztben elvegytjk a stport s a lereszelt citromhjat. Egy msik ednyben 5 deka lgy vajjal s 15 deka vanlis porcukorral kikeverjk a tojsokat, majd hozzadva a tejet addig kevergetjk, amg a cukorszemcsk teljesen elolvadnak. Csommentesen belekeverjk a lisztet, majd beleforgatjuk a didarabokat is.
A cseresznyt kimagozzuk, s enyhn megszrjuk porcukorral. A muffinstt vajjal kikenjk, s kt kanl segtsgvel kevs dis tsztt tesznk mindegyikbe. Mindegyik kzepbe 2-3 szem cukrozott cseresznyt tesznk, s tsztamasszt kanalazunk rjuk. Elmelegtett stbe toljuk, s krlbell 20 perc alatt kszre stjk. A maradk cukros cseresznyt sszeturmixoljuk, s kis tlkba tve a kisttt muffinok mell knljuk. J tancs: Ezt a mennyisget egy 12 darabos muffinformban ktszerre tudjuk kistni. Ne tltsk teljesen tele a formkat, mert sts kzben megnnek a muffinok
|