Diós muffin (Niki)
Hozzávalók: 0,5 kg cseresznye, 40 dkg liszt, 2 tojás, 8 dkg vaj, 2,5 l tej, 15 + 5 dkg vaníliás porcukor, 15 dkg durvára vágott dió, 1 citrom, mokkáskanál sütőpor, olaj
Elkészítés: A sütőt 200 şC-ra bekapcsoljuk, és amíg bemelegszik, összekeverjük a muffin masszáját. A lisztben elvegyítjük a sütőport és a lereszelt citromhéjat. Egy másik edényben 5 deka lágy vajjal és 15 deka vaníliás porcukorral kikeverjük a tojásokat, majd hozzáadva a tejet addig kevergetjük, amíg a cukorszemcsék teljesen elolvadnak. Csomómentesen belekeverjük a lisztet, majd beleforgatjuk a diódarabokat is.
A cseresznyét kimagozzuk, és enyhén megszórjuk porcukorral. A muffinsütőt vajjal kikenjük, és két kanál segítségével kevés diós tésztát teszünk mindegyikbe. Mindegyik közepébe 2-3 szem cukrozott cseresznyét teszünk, és tésztamasszát kanalazunk rájuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A maradék cukros cseresznyét összeturmixoljuk, és kis tálkába téve a kisütött muffinok mellé kínáljuk. Jó tanács: Ezt a mennyiséget egy 12 darabos muffinformában kétszerre tudjuk kisütni. Ne töltsük teljesen tele a formákat, mert sütés közben megnőnek a muffinok
|