Alms mazsols muffin (Niki)
Hozzvalk:
25 dkg alma (hmozva, maghz nlkl), 1 db citrom leve (s hja krbevgva, dsznek), 18 dkg liszt, 1 evkanl zselatin, 1 dl tej, 2 evkanl tkezsi kemnyt, 2 db tojs, 8 dkg vaj, 4 dkg mazsola, citromlevl a dsztshez, papr muffin forma
A meghmozott, maghz nlkli almadarabokat megcsepegetjk citromlvel, hogy szp vilgosak maradjanak. A mazsolt megtiszttjuk, megmossuk, kevs langyos vzben ztatjuk. A felolvadt zselatint, tkezsi kemnytt, tojssrgt, tejet, citromlevet a liszttel sszedolgozzuk. A vgn adjuk hozz az almt, s a beztatott mazsolt. A tsztt elosztjuk a papr muffin formkban.
Ezeket enyhn kivajazott stlemezre helyezzk. A tszta tetejt tojs felvert habjval bekenjk. 170 fokon 20 percig stjk, a stbl kivve flig kihtjk, majd tlra rendezzk. Porcukorral meghintve, a citromhjkarikkkal s citromflevllel dsztve knljuk.
|