Muffinok : Sonkás sajtos burgonyás muffin (Niki) |
Sonkás sajtos burgonyás muffin (Niki)
Hozzávalók: (12 db-hoz) 15 dkg finomliszt, 5 dkg krumplipehely, 10 dkg reszelt sajt, ˝ teáskanál só, 1 tojás, ˝ csomag szárított sütőélesztő (11 gr-os franciából), 2 dl tej, 1 dl tejföl, ˝ teáskanál cukor, 3 evőkanál olaj Töltelék: 4 szelet füstölt tarja, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál ketchup, kb. 1 evőkanál tejföl, ˝ evőkanál vaj, 1 db pici vöröshagymának a negyede, pici só, bors Elkészítés: A tejet összelangyosítjuk a tejföllel, belekeverjük az élesztőt, a pici cukrot, és félretesszük. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a krumplipelyhet, sót, kb. 6 dkg reszelt sajtot ( a többi a tetejére lesz majd). Amikor az élesztő egy kicsit már felfutott, hozzáadjuk a felhabosított tojást és az olajat. A 2 tál tartalmát összekeverjük fakanállal. Félretesszük, amíg megcsináljuk a tölteléket. A töltelék hozzávalóit beletesszük a turmixgépbe, és összeturmixoljuk. Ezután kivajazzuk a muffinsütő mélyedéseit, félig megtöltötjük a tésztával, rá egy teáskanálnyi sonkatöltelék, és befedjük egy másik adag tésztával, megszórjuk sajttal, és hagyjuk még egy picit (kb. 10 percet) kelni. Addig bemelegítjük a sütőt 200 °C-ra, betesszük sülni (5 perc 200 fokon, utána lecsökkentjük 150 fokra és kb. még 15 percet sütötjük így).
|