Forraltboros muffin (nlc)
Hozzávalók: 14 dkg vaj 12 dkg cukor pici só 3 tojás sárgája 3 tojás fehérje 14 dkg liszt 1 kávéskanál sütőpor 1 kávéskanál őrölt fahéj 6 dkg darált (reszelt)étcsokoládé 75 ml lehűtött, fűszerezett forralt bor
Elkészítés: A vajat 6 dkg cukorral és a sóval habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a 3 tojássárgáját. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. ( a tojás fehérjét előbb habosra verjük és ha már elég kemény, akkor kell beleszórni a cukrot és még egy kicsit verni, különben csak fehér krém lesz és folyik, nem pedig hab!) Közben muffinsütőt kikenjük vajjal, és liszttel megszórjuk vagy muffinpapírral kibéleljük a formákat. A sütőt 170 °C-ra (gáz 3-as) előmelegítjük. A lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal és a darált (reszelt) étcsokoládéval összekeverjük. A lehűtött forralt bort apránként a tojássárgájás masszához keverjük, majd a lisztes keveréket is hozzákeverjük, a végén pedig a keményre vert tojáshabot finoman, hogy ne törjön össze, a masszához keverjük. A muffinsütőt 3/4 részéig töltjük meg a masszával és kb. 30 percig sütjük az előmelegített sütőben.
|