Forraltboros muffin (nlc)
Hozzvalk: 14 dkg vaj 12 dkg cukor pici s 3 tojs srgja 3 tojs fehrje 14 dkg liszt 1 kvskanl stpor 1 kvskanl rlt fahj 6 dkg darlt (reszelt)tcsokold 75 ml lehttt, fszerezett forralt bor
Elkszts: A vajat 6 dkg cukorral s a sval habosra keverjk, majd egyenknt belekeverjk a 3 tojssrgjt. A tojsfehrjt a maradk cukorral habb verjk. ( a tojs fehrjt elbb habosra verjk s ha mr elg kemny, akkor kell beleszrni a cukrot s mg egy kicsit verni, klnben csak fehr krm lesz s folyik, nem pedig hab!) Kzben muffinstt kikenjk vajjal, s liszttel megszrjuk vagy muffinpaprral kibleljk a formkat. A stt 170 C-ra (gz 3-as) elmelegtjk. A lisztet a stporral, az rlt fahjjal s a darlt (reszelt) tcsokoldval sszekeverjk. A lehttt forralt bort aprnknt a tojssrgjs masszhoz keverjk, majd a lisztes keverket is hozzkeverjk, a vgn pedig a kemnyre vert tojshabot finoman, hogy ne trjn ssze, a masszhoz keverjk. A muffinstt 3/4 rszig tltjk meg a masszval s kb. 30 percig stjk az elmelegtett stben.
|