Kenyrflk : Burgonyapelyhes kenyr (EMargit) |
Burgonyapelyhes kenyr (EMargit)
Hozzvalk:
50 dkg BL 80-as liszt (+ a msodik dagasztsnl kb. 5 dkg)
15 dkg teljes kirls tnklyliszt
10 dkg teljes kirls rozsliszt
4 ek burgonyapehely
1 kk malta (vagy cukor)
2,7 dl vz
2 dl kefir
2 dkg margarin
2 kk s
1 kk sikr
kshegynyi aszkorbinsav
10 dkg rozskovsz
1,5 dkg friss leszt
A hozzadott folyadk mennyisge a kovsz llagtl fggen vltozhat.
A hozzvalkbl a gpben tsztt dagasztottam, majd 1 rs pihentets utn ismt dagaszts kvetkezett. A msodik dagasztsra a tszta elgg ellgyult, ezrt mg egy kevs lisztet tettem hozz. Dagaszts utn lisztezett tlcra bortottam a tsztt, tgyrtam, majd formzva tepsin kelesztettem 70 percet. Kb. flidben vgtam be. Elmelegtett, gzs stben stttem kb 1 rt.
Kovsz nlkl is meg lehetne csinlni ezt a kenyeret. Ekkor 2,5 dkg lesztt tennk bele, a hozzadott folyadk vltozhat s az els kelesztsi id is biztos rvidebb.
|