Micimackó muffin
Hozzávalók:
20 deka liszt 5 dióbél, illatosra pirítva és megőrölve 2 teáskanál ún. „Mézes fűszerkeverék”, finom porrá őrölve ½ teáskanál sütőpor ½ teáskanál szódabikarbóna 1 citrom reszelt héja 10 deka cukor 15 deka reszelt alma, pár csepp citromlével megintve 1 tojás 1 dl tej 10 dkg joghurt 10 deka vaj, felolvasztva és langyosra hűtve 2 evőkanál méz a tálaláshoz karamellás tejszínhab
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) A lisztet, a dióbelet, a fűszerkeveréket, a sütőport, a szódabikarbónát, a reszelt citromhéjat, a cukrot és a reszelt almát összekeverjük egy nagy tálban.
A tojást, a tejet, a joghurtot és a felolvasztott, langyos vajat és a mézet kézi habverővel összevegyítjük, aztán fakanállal hozzádolgozzuk a lisztes-almás keverékhez. Ez lesz a tészta.
A muffinokat kb. 20 perc alatt megsütjük.
Tálalhatjuk önmagában, de karamellás tejszínhabbal is. Ez úgy készül, hogy 3 dl tejszínben méréskelt tűzön kevergetve feloldunk pár szem apróra vágott tejszínes karamellt, majd a karamellás tejszínt alaposan lehűtjük, és szifonba töltve vagy robotgéppel habbá verjük.
12 muffin lesz belőle.
|